Goan Beef Curry
Kategori: Allmänt
Det här behöver du:
Kryddblandning
8 st Kapslar kardemumma
10 cm Kanel
8 st Nejlikor
3 tsk Korianderfrö
3 tsk Kumminfrö
1 tsk Fänkålsfrö
½ tsk Bockhornsklöver
½ tsk Svartpeppar
½ tsk Gurkmeja
2 tsk Chili, krossad och torkad
Övriga ingredienser
125 ml Skirat smör el. matolja
2 st Gula lökar, finhackade
6 st Vitlöksklyftor, krossade
10 cm Ingefära, riven
1 kg Högrev, funkar även med fransyska men kan bli lite torrt. Skär i två cm stora kuber.
3 dl Kokoksmjölk
Så här gör du:
Mortla el. mixa ingredienserna i kryddblandningen.
Fräs lök, vitlök och ingefära i det skirade smöret el. matoljan. Löken ska bli mjuk.
Tillsätt kryddblandningen. Låt även den fräsa i ett par minuter. Så länge att de eteriska oljorna i kryddblandningen hinner utvecklas.
Tillsätt köttet. Rör om och låt steka i ett par minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt allt kloka med lock på låg värme (effekt 2 på spis som har skalan 1-10) i 1,5 timme.
Smaka av med salt och ev. 1 köttbuljongtärning (beror på köttets kvalité).