Street food

Norrländskt godis

Kategori: Allmänt

Halstrad fjällröding med löjromspotatis
 
 
Det här behöver du:
 
12 st     Små potatisar
1 st       Schlottenlök, finhackad
2 dl       Vitt vin
1 dl       Grönsaksbuljong
1 dl       Grädde
100 g    Smör, skurna i mindre kuber
1 tsk     Dijonsenap
1 krm    Salt
2 krm    Vitpeppar
 
 
600 g     Fjällröding
2 msk    Smör
2 krm     Salt
1 krm     Vitpeppar
 
Garnityr
 
1 knp    Salladslök, skivad
             Hyvlad pepparrot
             Dillkvistar
60 g      Löjrom
 
Så här gör du:
 
1. Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten, Det tar ca en kvart för potatisen att bli klar.
2. Fräs schalottenlöken och slå därefter på det vita vinet och grönsaksbuljongen. Sjud i 5 minuter.
3. Tillsätt grädde och fortsätt sjuda i ytterligare 5 minuter. Ta av kastrullen från spisen och vispa ner smöret , lite i taget, smaksätt med senap, salt och peppar. Du har nu gjort en Burre blanc sås
4.  Stek rödingen med skinnsidan ner i smör. Stek på mellanvärme så att skinnet blir krispigt. Det räcker om fisken steks på en sida för att bli klar.
5. Häll såsen över den varma potatisen. Toppa rätten med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: