Norrländskt godis
Kategori: Allmänt
Halstrad fjällröding med löjromspotatis
Det här behöver du:
12 st Små potatisar
1 st Schlottenlök, finhackad
2 dl Vitt vin
1 dl Grönsaksbuljong
1 dl Grädde
100 g Smör, skurna i mindre kuber
1 tsk Dijonsenap
1 krm Salt
2 krm Vitpeppar
600 g Fjällröding
2 msk Smör
2 krm Salt
1 krm Vitpeppar
Garnityr
1 knp Salladslök, skivad
Hyvlad pepparrot
Dillkvistar
60 g Löjrom
Så här gör du:
1. Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten, Det tar ca en kvart för potatisen att bli klar.
2. Fräs schalottenlöken och slå därefter på det vita vinet och grönsaksbuljongen. Sjud i 5 minuter.
3. Tillsätt grädde och fortsätt sjuda i ytterligare 5 minuter. Ta av kastrullen från spisen och vispa ner smöret , lite i taget, smaksätt med senap, salt och peppar. Du har nu gjort en Burre blanc sås
4. Stek rödingen med skinnsidan ner i smör. Stek på mellanvärme så att skinnet blir krispigt. Det räcker om fisken steks på en sida för att bli klar.
5. Häll såsen över den varma potatisen. Toppa rätten med salladslök, pepparrot, dill och löjrom.