Grillad abborre med ört- och kaprissås, stekt vitlökspotatis
Kategori: Allmänt
Det här är en, i mitt tycke, riktigt härlig sommarrätt. Snabb att tillaga. Om ni väljer att grilla abborren, tänk då på att använda ett halster samt att det går fort för fisken att bli klar. Gissningsvis 2 minuter.
Det här behöver du:
180 g abborre
2 g Rapsolja
2 g Smör
Salt
Vitpeppar
Ört- och kaprissås
75 g Creme fraiche
1 g Persilja
1 g Dill
1 g Libbsticka
10 g Kapris
Salt
Vitpeppar
Vitlökspotatis
150 g Potatis utan skal
3 g Vitlök, krossad
2 g Rapsolja
10 g Bladpersilja, grovhackad
Så här gör du:
Krydda fisken gärna en timme innan du ska tillaga rätten.
Hacka örterna och blanda dessa, kaprisen och kryddorna med créme fraiche. Låt även den stå en timme att dra till sig innan servering
Blanda olja, vitlök och persilja i en bunke. Tillsätt den skalade potatisen och rosta i ugn.
På 180 grader så tar det ca 20 minuter om potatisarna är medelstora