Street food

Grillad abborre med ört- och kaprissås, stekt vitlökspotatis

Kategori: Allmänt

Det här är en, i mitt tycke, riktigt härlig sommarrätt. Snabb att tillaga. Om ni väljer att grilla abborren, tänk då på att använda ett halster samt att det går fort för fisken att bli klar. Gissningsvis 2 minuter.

 

Det här behöver du:

180 g abborre

2 g           Rapsolja

2 g           Smör

Salt

Vitpeppar

 

Ört- och kaprissås

75 g Creme fraiche

1 g            Persilja

1 g            Dill

1 g            Libbsticka

10 g          Kapris

Salt

Vitpeppar

 

Vitlökspotatis

150 g Potatis utan skal

3 g            Vitlök, krossad

2 g             Rapsolja

10 g           Bladpersilja, grovhackad

 

Så här gör du:

Krydda fisken gärna en timme innan du ska tillaga rätten.

 

Hacka örterna och blanda dessa, kaprisen och kryddorna med créme fraiche. Låt även den stå en timme att dra till sig innan servering

 

Blanda olja, vitlök och persilja i  en bunke. Tillsätt den skalade potatisen och rosta i ugn.

På 180 grader så tar det ca 20 minuter om potatisarna är medelstora

Kommentarer


Kommentera inlägget här: