Streetfood Khao Soi
Kategori: Allmänt
Khao Soi
Det här behöver du:
Pasta
4 st New Mexico chillis, urkärnade.
2 st Schalottenlökar , delade på hälften.
8 st Vitlöksklyftor
20 cm Ingefära, skalad och skivad
½ dl Hackade korianderstjälkar
1 msk Koriander, malen
1 msk Gurkmeja, malen
1 tsk Curryblandning, neutral
Soppa
2 msk Rapsolja
8 dl Kokosmjölk
½ L Kycklingfond
600 g Kycklinglår
450 g Äggnudlar, kinesiska
3 msk Fisksås, nam pla
1 msk Palmsocker
Salt
Garnityr
Röd lök, skivad
Mungbönsgroddar
Koriander
Schalottenlök, stekt
Chilli olja
Lime klyftor
Så här gör du:
1. Kärna ur chillifrukterna och mixa dessa med Schalottenlök, vitlök, ingefära, koriander, gurkmeja och curry. Tillsätt vatten om pastan blir för tjock.
2. Värm olja på medelvärme i en kastrull. Tillsätt pastan, rör med träslev kontinuerligt tills pastan fått en ljusbrun färg. Det brukar ta ca 5 minuter.
3. Tillsätt kokosmjölk och kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt kyckling.
4. Sänk värmen och koka tills kycklingen är genomkokt och enkel att riva.
5. Koka nudlarna.
6. Fördela kyckling och nudlar i tallrikarna toppa med garnityret.