Lite "rub" Till sommargrillningen
Kategori: Allmänt
En tumregel är att det går åt ca: 2 msk rub till 1 kg kött. Tar vi det ytterligare ett steg så beräknar man att en portion bör ligga mellan 150g - 200g. Så tänk på detta då ni gör era kryddblandningar. Gör inte för mycket. Rub är en färskvara som kommer bäst till sin rätt om den görs vid varje grilltillfälle. Rub görs med fördel av torkade kryddor. De färska innehåller för mycket vätska.
Vitlöksrub
Det här behöver du:
1 tsk finhackad vitlök
½ tsk chiliflingor
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1 tsk salt
Så här gör du:
Blanda allt och mortla eller mixa till grovkornig konsistens.
Kycklingrub
Det här behöver du:
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk vitlök
1 tsk muscavado- eller farinsocker
½ msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 tsk dragon
½ tsk spiskummin
½ tsk salt
Så här gör du:
Blanda allt och mortla eller mixa till grovkornig konsistens.
Fläskkött
Det här behöver du:
1 tsk rosmarin
1 tsk salvia
1 tsk ingefära
2 krm vitpeppar
½ tsk salt
½ tsk socker
½ tsk vitlökspulver
Så här gör du:
Blanda allt och mortla eller mixa till en slät konsistens.
Allaround
Det här behöver du:
2 msk muscavado- eller farinsocker
1 tsk flingsalt
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
½ tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 tsk oregano
Så här gör du:
Blanda allt och mortla elller mixa till en grovkornig konsistens.