Clam Chowder
Kategori: Allmänt
Det här behöver du
35 st Blåmusslor
95 g Späck
50 g Gul lök
150 g Tomatconcassé
150 g Rå potatis
1/2 l Vatten
1 msk Hackad kruspersilja
1 st Timjankvist
1 st Vitlöksklyfta
Salt och vitpeppar efter smak
Så här gör du
1. Koka musslorna i vattnet tills de öppnar sig. det brukar ta ett par minuter. Lyft dem ur vattnet och plocka dem ur skalen. Spar vattnet som musslorna kokats i det kommer utgöra själva grunden för chowdern.
2. Skär specket i små tärningar och låt dem smälta i en kastrull på låg värme. Tillsätt den hackade löken och den krossade vitlöken. Låt det hela fräsa ett par minuter eller tills löken blivit mjuk och genomskinlig.
3. Tillsätt tomatconcassén, timjankvisten och potatisen, skuren i cm stora tärningar. Slå på vattnet som musslorna kokade i och låt det hela koka tills potatisen är genomkokt och mjuk, tar ca 20 min.
4. Lägg i musslorna och den hackade persiljan. Chowdern är klar att serveras.
5. För att få soppan lite simmigare kan man lägga i några crackers som får koka med sista minuten