Street food

Clam Chowder

Kategori: Allmänt

 
En traditionell rätt som kan fås på de flesta restauranger i New England. Det här receptet är väldigt traditionellt.Späcket går att byta ut mot rökt sidfläsk eller bacon men då tappar man mycket av mustigheten som som jag tycker är lite av grejen med en bra chowder.
 
Det här behöver du
 
35 st    Blåmusslor
95 g     Späck
50 g     Gul lök
150 g   Tomatconcassé
150 g   Rå potatis
1/2 l     Vatten
1 msk  Hackad kruspersilja
1 st     Timjankvist
1 st     Vitlöksklyfta
           Salt och vitpeppar efter smak
 
Så här gör du
 
1. Koka musslorna i vattnet tills de öppnar sig. det brukar ta ett par minuter. Lyft dem ur vattnet och plocka dem ur skalen. Spar vattnet som musslorna kokats i det kommer utgöra själva grunden för chowdern.
2. Skär specket i små tärningar och låt dem smälta i en kastrull på låg värme. Tillsätt den hackade löken och den krossade vitlöken. Låt det hela fräsa ett par minuter eller tills löken blivit mjuk och genomskinlig.
3. Tillsätt tomatconcassén, timjankvisten och potatisen, skuren i cm stora tärningar. Slå på vattnet som musslorna kokade i och låt det hela koka tills potatisen är genomkokt och mjuk, tar ca 20 min.
4. Lägg i musslorna och den hackade persiljan. Chowdern är klar att serveras.
5. För att få soppan lite simmigare kan man lägga i några crackers som får koka med sista minuten

Kommentarer


Kommentera inlägget här: